Derde generatie Pons

Autobedrijf Pons is een (h)echt familiebedrijf en bestaat al meer dan 60 jaar! Opgericht destijds door vader, J.W. Pons en nu al vele jaren voortgezet door Jan Willem. Inmiddels uitgegroeid tot een pr

Opgericht destijds door vader, J.W. Pons en nu al vele jaren voortgezet door Jan Willem. Inmiddels uitgegroeid tot een prachtig bedrijf waar nu ook de derde generatie, zoon Jimmy werkt.

Toekomst in bedrijf

Jimmy zou graag in de toekomst het bedrijf van zijn vader overnemen. Een fijne gedachte voor vader Jan Willem, zo blijft het bedrijf in de familie! Maar zover is het nog lang niet. Jan Willem blijft zeker nog een aantal jaren in zijn bedrijf actief.

Techniek zit in het bloed
De liefde voor techniek zat er al vroeg in. “Als kind wist ik het al, ik wilde graag sleutelen. Thuis sleutel ik nog steeds graag aan crossmotoren en van jongs af aan al was ik met fietsen bezig…”.

Passie voor alles wat rolt
Van fietsen naar crossmotoren, naar auto’s. Na de middelbare school koos hij het vak autotechniek waar hij nu de opleiding leerling monteur volgt. “Vier dagen in de praktijk bij pa en één dag naar school. En als ik dit diploma heb ga ik door met de vervolgopleiding, ik ben nog lang niet uitgeleerd!”

Wat doe je precies?
“Als leerling monteur ben ik bezig met reparaties, demontages etc. Het liefst werk ik aan de ‘grotere’ klussen, zoals een distributieriem of een koppeling vervangen. Ik hou wel van een uitdaging!”

Familie met hart voor auto’s
Niet alleen Jimmy, maar ook zijn zus Chantal werkt in de autobranche. Chantal zit in het laatste jaar autotechniek en gaat daarna voor APK Keurmeester. Zij werkt inmiddels bij een ander autobedrijf in Zwijndrecht. “De kans zit erin dat we over een aantal jaren samen het bedrijf van mijn vader overnemen”, lacht Jimmy. En wat vindt Jan Willem van deze ontwikkeling? “Natuurlijk ben je trots dat je kinderen in de toekomst in de zaak willen! Dat is de droom van iedere ouder met een eigen bedrijf. Het blijft natuurlijk wel hun keuze, maar ik sta 100% achter ze!”

Wat wil je veranderen
“Mocht het zover komen, dan wil ik graag het bedrijf in een modernere jas steken. Andere kleuren en de inrichting meer van deze tijd.. Verder denk ik dat we nog meer gaan investeren in de hybride en elektrische auto’s en op waterstof gedreven auto’s. We gaan het zien!”

De derde generatie Pons heeft passie en ideeën genoeg… en met de toekomstige opvolging zit het wel goed!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0786128323 info@autobedrijfpons.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 0786128323

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×